Stora Gårdsnytt


Oktober 2016

 

Höststädning 12 november

Höststädning av gården blir lördagen 12 november. Vi ses på gården kl 10.30 och och räfsar löv och snyggar till på gården och i rabatterna mot gatan. Lite fika blir det också. Välkomna!

 

Nya medlemmar

Vi hälsar våra nya medlemmar Karin Brunn Lundgren och Per-Olof Lundgren i F-porten välkomna!

 

Snöskottning och gårdsskötsel

Under många vintrar har snöskottningen på vår gård utförts av frivilliga krafter. Även om det har lyckats fungera, främst tack vare vissa eldsjälar, så har styrelsen detta år valt att lägga ut snöskottningen på entreprenad. Företaget Dypa kommer under vintern att ansvara för skottningen. Uttryckning sker automatiskt när snödjupet nått 5 cm. Snöröjning utförs manuellt, d v s genom skottning, och ska normalt vara färdig till klockan 16 samma dag. Vid långvariga snöfall sker skottningen löpande.

 

Styrelsen letar nu även efter professionell trädgårdsskötsel av gården (ev samma företag, Dypa), något som också nämndes på senaste årsstämman och möttes av medhåll. Frivilliga till gårdsgruppen har sökts under flera år, men uppslutningen har inte varit tillräcklig. Vi gör därför ett test med detta och utvärderar senare.

 

Balkonger

Arbetet med att montera de nya balkongerna har gått planenligt och är i princip färdigt. Återstår att renovera de gamla balkongerna, något som inte gick att kombinera med uppsättningen av de nya. Troligen görs detta tidigt i vår.

 

Nya fönster

På årsstämman och senare har styrelsen flaggat för att de nya fönstren skulle sättas in i oktober-september. Ärendet har dragit ut på tiden, ett nytt fönsterfabrikat har dykt upp och beslut om exakt vilken fönstertyp det ska bli hoppas styrelsen kunna ta om några veckor. Om fönsterbytet blir före eller efter årsskiftet återstår att se. Information kommer i god tid.

 

Bättre information från styrelsen

Flera har påpekat att det varit dåligt med löpande information från styrelsen sedan i våras. Det är bara att hålla med. Av olika anledningar har det inte fungerat bra. Skärpning utlovas. Målet är minst ett Stora Gårdsnytt i månaden med visst undantag för jul och sommar.


Kattpiss i portalen

Som de flesta förmodligen har märkt så har en liten kissemiss bestämt sig för att förpesta portalen. Tidigare insatser har inte hjälpt eftersom den skyldiga inte ger sig. Det är väldigt svårt att få bort stanken, troligen måste asfalten bilas bort. Styrelsen har haft kontakt med de andra föreningarna i kvarteret. De har liknande problem, men ingen vet var katten hör hemma. Detektivarbetet fortsätter. Tips mottages tacksamt.

 

Barnvagnar i uppgångarna

Som så många gånger tidigare uppmanar styrelsen till att inte ställa barnvagnar i trappuppgångarna. Det handlar om brandsäkerhet. Ett av de svåraste problemen vid brand är rökutveckling och barnvagnar är väldigt bra på att ryka och utveckla gaser. Eftersom trappuppgångarna är vår flyktväg ut så säger det sig självt att det inte blir bra om barnvagnar eller annat brännbart förvaras där.

 

Populär övernattningslokal

Uthyrningen av vår nyrenoverade lokal till vänster i portalen får sägas vara närmast en succé hittills. Många nöjda gäster har använt den under sommaren och även nu under hösten. Dessutom har den fungerat som rast- och samlingslokal för balkonghantverkarna.

Lokalen kan hyras för övernattning, mindre kalas, möten m m. Pris 350 kr per natt. Kontakta Agnes Svensson i E-porten för mer information och bokning, tel 070-658 84 95.

 

Respektera tvättider

Ibland händer det att någon annan satt igång en maskin i tvättstugan fast man inte är särskilt sen till sin tvättid eller rentav bara lämnat tvättstugan tom ett ögonblick för att gå och hämta något. Ingen tvättplopp visar då vem det är som lagt i tvätten. Om du tror att tvättstugan är ledig – prata först med den som har tiden. Du som har bokat tid – lämna kvar din tvättplopp i bokningstavlan under hela tvättiden så andra vet vem det är som tvättar och kan fråga dig om det är något. Obs att man förstås kan torka in på nästa torktid.


_____________________________________________________


Maj 2016

 

Gårdsstädning 15 maj

Vårstädning av gården är planerad till söndagen 15 maj. Vi ses på gården kl 10.30 och tar fram utemöblerna, om de inte redan dykt upp, och snyggar till på gården och i rabatterna mot gatan inför utesäsongen!

Vi hoppas också kunna visa föreningens nymöblerade övernattningslokal med ingång inne i portalen. Efteråt fikar vi tillsammans. Välkomna!

 

 

Vill du vara med i gårdsgruppen?

Vill du vara med och sköta om gården och våra planteringar mot gatan? Gör det du tycker är roligt och har tid för, klippa, plantera, rensa med mera. I år är det lite tunnsått i gruppen så varje bidrag är välkommet. Du behöver inte ta något helhetsansvar men genom en liten insats från var och en kan vi tillsammans se till att gården och växtligheten hålls i bra skick. Du får en nyckel till redskapsrummet och kan själv välja när du vill göra något. Maila eller ring styrelsen eller prata ihop dig med grannarna under gårdsstädningen.

 

 

Nya fönster och balkonger

Arbetet med sex nya balkonger ska påbörjas 1 september. Monteringen kommer att ta ca 10 veckor.

På årsstämman beslutades att styrelsen fortsätter arbetet med nya fönster i samtliga lägenheter. Beställningen är ännu inte gjord, men om allt går som planerat sker arbetet i september- oktober. Mer information kommer närmare fram.

 

 

Varning för luriga okända

För en tid sen råkade en pensionär i föreningen ut för att två okända kvinnor förföljde henne in genom stora porten och vidare in på gården och in i lägenheten. Strategin är att den ena kvinnan ska distrahera den boende med påhittade frågor medan den andra personen söker igenom lägenheten efter passande saker att stjäla. Beteendet är välkänt hos polisen och nämns ofta i media. I det här fallet blev som tur var inget stulet.

Se till att inga okända personer slinker in genom gatuporten när du går in. Det gäller särskilt om man använder dörröppnaren som håller upp dörren ett tag efter att man gått in.

 

 

Nya styrelsen

Den nya styrelsen har nu fördelat rollerna. Vi tackar tidigare ordinarie ledamoten Fredrik Gunne och suppleanten Pelle Envall för goda insatser under förra året. Tack även tidigare sekreterare m m Lina Gerle, som vi som tur är får behålla som aktiv suppleant!

Har du funderingar, förslag eller annat som är bra för vårt hus, ta kontakt med styrelsen via e-post på [email protected] eller genom att kontakta någon av oss direkt.

 

Styrelseordförande             Christoffer Dahl                  072-370 47 33                    B-porten

Vice ordförande                  Gunilla Lund Jungstedt       070-714 60 38                    E-porten

Sekreterare                        Gerhard Fiedler                  070-942 36 49                    D-porten             

Kassör                                 Ragnar Larsson                   070-376 92 82                    D-porten

Ledamot                             Björn Svensson                   070-679 25 20                    E-porten

Ledamot                              Josef Zackrisson                  073-505 41 58                    E-porten

Ledamot                             Matthias Huss                     073 947 08 89                     A-porten

Suppleant                            Erik Hagman                       073-074 74 47                    A-porten

Suppleant                            Lina Gerle                           070-838 40 20                    F-porten

Suppleant                            Tomas Norling                    073-350 08 23                    E-porten

 

 

Styrelsen, maj 2016


Underordnade sidor (1): Tidigare Stora Gårdsnytt